Search
Close

Home Archive Hasznos szolgáltatások Pozsonyi sétálós városnézés idegenvezetővel

Pozsonyi sétálós városnézés idegenvezetővel

2 Comments

Posted by Jakub  October 19, 2017  Leave a comment

A Bratislava Guide számos vezető pozsonyi turisztikai irodával áll kapcsolatban, hogy méltányos áron ajánlhasson önnek városnéző sétákat képzett, angolul, németül, szlovákul és más nyelveken (lásd a gyakran feltett kérdéseket a sétákról) beszélő idegenvezetőkkel. A menetrend szerint induló városnézésekkel ellentétben ezeket a túrákat egyéni igényei szerint alakíthatja.
Meghívjuk, hogy meglátogassa Pozsony óvárosát – a városközpontot, a pozsonyi várat, az ősi dévényi várromot és más pozsonyi nevezetességeket. A Bratislava Hotels ajánlata egyaránt tartalmazza a rövidebb, félnapos pozsonyi városnézést és a hosszabb egész napos pozsonyi túrát. Ha érdeklik a borok és Pozsony környékének felfedezése, fontolja meg a kis-kárpátoki túrát, amely magában foglalja a borkóstolót.
A pozsonyi városi túrák angol és német nyelven állnak rendelkezésre, de kérésre más nyelveken is. A feltüntetett árak fix árak minden egyes rendelésre.
A pozsonyi városnézés és a kis-kárpátoki túra megrendelhető a pozsonyi túrák rendelőlapon.
„A" túra – poszonyi félnapos gyalogos városnézés - |80| - 1-24 személy - körülbelül 3 óra
A séta az óvároson vezet keresztül, a Szent Márton székesegyház, a Mihály-kapu, Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete (Academia Istropolitana), Fő tér, Prímás Palota, templomok, főnemesek palotái és a Szlovák Nemzeti Színház. Érdeklődjön a e-mail címen.
„B" túra – egész napos városnézés Pozsonyban - |133| - 1-24 személy - körülbelül 6 óra
Az út első része az ősi dévényi vár meglátogatását foglalja magában, amelyet egy hajóút követ a Dunán a várromtól a belvárosig.
A második rész autóbuszos városnézéssel kezdődik a Régi és az Új hídon keresztül a Duna felett, a kormánypalota, az elnöki (Grassalkovich) palota, a Szlovák Rádió fordított piramis épülete, Pozsony legmagasabb épülete, a nemzeti bank felhőkarcolója, a Slavín háborús emlékmű és a pozsonyi vár. A busz 20 percre megáll a vár mellett, ahonnan gyönyörködhet az óváros panorámájában (kitűnő kilátás nyílik a nem éppen gyönyörű pozsony-ligetfalui lakótelep-rengetegre is).
A gyalogos séta az óvároson vezet keresztül, a Szent Márton székesegyház, a Mihály-kapu, Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete (Academia Istropolitana), Fő tér, Prímás Palota, templomok, főnemesek palotái és a Szlovák Nemzeti Színház.
Ez a városnéző kirándulás megkívánja valamilyen jármű (a csoport nagyságától függően autó, busz, minibusz) rendelését. A dévényi várba |2.66| árult belépőjegyeket az út ára nem tartalmazza. Érdeklődjön a e-mail címen.

„C" túra – kis-kárpátoki túra - |166| - 1-24 személy – egész napos út
A Pozsonyból induló autóbusz elviszi a Kis-Kárpátok lábánál elterülő szőlőtermelő térségbe, a bámulatos Driny barlangba (30 perces séta a barlang bejáratáig). Meglátogathatja a gyönyörű vöröskői (Cerveny Kamen) várkastélyt, amelyben megtekintheti a Szlovák Nemzeti Múzeum kiállítását. A túra Szentgyörgyben (Svaty Jur) a festői botermelővároskában ér véget, ahol megkóstolhatja a vidék legízletesebb borait. Ha többet akar tudni a térség borairól, akkor olvassa el a szlovák borok – kis-kárpátoki borút cikkünket. Érdeklődjön a Pozsony, szlovákiai túrák rendelési formulár linken vagy a e-mail címen.
Ez a kirándulás is megkívánja valamilyen jármű (a csoport nagyságától függően autó, busz, minibusz) rendelését. A Driny barlang |2.66|, a vöröskői várkastély |4| belépti díját és a borkóstolásért felszámolt |6.66| az út ára nem tartalmazza.
A pozsonyi városnézés és a kis-kárpátoki túra megrendelhető a pozsonyi túrák rendelőlapon vagy e-mailen a e-mail címen.

More for you

Was it helpful?
Yes

Be first one to vote!

No

Author & Credits

Author

Jakub

Copyright: © 2017, Jakub Zilincan, bratislavaguide.com

Images credit: author

Post a comment

Author

Ács Anikó on Nov 21, 2016

Tisztelt Jakub,

Szeretnék érdeklődni, hogy 2016. december 3-án, délelőtt lenne-e szabad kapacitása körülbelül 2 órás idegenvezetésre, a belvárosban?

Köszönöm előre is a válaszát,

Reply Dislike (2) Like (0)

Post a reply

Author

Viktória Kálmán on Jan 04, 2017

Kedves Jakub,

Az A túra érdekelne január 7-én vagy 8-án Pozsonyban, van rá még hely? Mennyibe kerülne?

Köszönettel

Viktória

Reply Dislike (0) 100% Like (2)

Post a reply

Top attractions in Bratislava

About

Welcome to Bratislava - little big city in the heart of Europe. This guide is written by locals, just for you. Enjoy!

© 2012 - 2017 by Jakub Zilincan & folks. All Right Reserved.

Site by: Barono Websites