SÄÄ

  • Kaupaksikäyvä olosuhteet:
    0 °C

MAJOITUS

ulos bratislavaguide.com (Englantilainen)

Bratislava - Matkailijan opas ja kartta

Täältä löydät lisätietoa Bratislavan suosituimmista turistikohteista ja eri nähtävyyksistä aina Bratislavan linnasta Keski-Euroopan ensimmäiseen yliopistoon unohtamatta kuuluisan rabbi Hatam Soferin hautapaikkaa.


Map of Bratislava Täältä löydät Bratislavan virtuaalikartan. Kartan navigointipaneelin avulla löydät eri nähtävyydet, palvelut ja kaupungin kadut.

Kaupunkikierros kannattaa aloittaa Bratislavan kaupungin matkailutoimistosta (Bratislava Information Service). Toimisto tarjoaa informaatiota kaupungista, käyntikohteista, tapahtumista ja palveluista. Sieltä saat myös esitteitä ja karttoja. Voit hankkia Bratislava-kortin (Bratislava City Card), joka käy matkalipusta julkisissa kulkuvälineissä. Kortilla saat myös alennuksia museoista, gallerioista ja eri tapahtumista. Matkailutoimisto sijaitsee Priimaksen aukiolla (Primaciálne námestie) vanhassa kaupungissa. Pienempiä matkailutoimiston toimipisteitä on myös rautatieasemalla, lentokentällä sekä satamassa.

Vaihtoehtoisesti turistipalveluja tarjoaa myös yksityinen Bratislava Tourist Office Information Agency Zichyn palatsissa osoitteessa Venturska 9, joka sijaitsee kaupungin keskusaukion lähellä.

Suosittelemme seuraavia kohteita:

Bratislavan linna

Bratislava Castle Itävalta-Unkarin kuninkaiden ja kuningattarien valtaistuin sijaitsi satoja vuosia sitten Bratislavan linnassa. Nykyään linnassa on useita museoita.


Bratislavan vanha kaupunki

Main Square - Bratislava Old Town Bratislavan vanha kaupunki on helposti hahmotettavan kokoinen ja hyvin miellyttävä. Kesällä voit nauttia lukuisista katukahviloista ja talvella keskusaukiolla ovat joulumarkkinat. Vanhan kaupungin keskeisiin nähtävyyksiin voit tutustua muutamassa tunnissa. Lisätietoa osiosta Bratislavan kiertoajelut ja kaupunkikierrokset.

Academia Istropolitana - Yksi Keski-Euroopan vanhimmista yliopistoista .

Academia Istropolitana in Bratislava Venturska -katu
Unkarin kuningas Matias Corvinus rakennutti yliopiston vuonna 1465 paavi Paavali II:n luvalla. Yliopisto oli Unkarin ensimmäinen ja sen nimi tarkoitti yliopistoa Tonavan varrella sijaitsevassa kaupungissa.Hyvän paimenen talo - Kellomuseo

At the Good Shepherd's in Bratislava Zidovska -katu
Pienestä kellomuseosta löytyy uskomattoman monenlaisia kelloja. Täällä vierailtiin myös suomalaisessa Antiikkia, antiikkia -ohjelmassa.
Kuuluisan rabbi Hatam Soferin hautapaikka

Chatam Sofer Gravesite Kenraali Svobodan rantakatu
Hatam Somer - kiertoajeluita voit tiedustella sähköpostiosoitteesta: info@bratislavahotels.com.
Devinin linna

Devin Castle near Bratislava Vaikuttavat linnanrauniot sijaitsevat aivan Itävallan ja Slovakian rajalla kukkulalla, jonka juurella Morava -joki laskee Tonavaan. Varhaisimmat rauniot paikalla ovat 400-luvulta. Kukkula on eri ajanjaksoina kuulunut kelteille, roomalaisille ja Suur-Määrin valtakunnalle. Nykyään paikalla sijaitsee museo, joka on avoinna lokakuuhun asti klo 10-17 arkipäivisin ja klo 10-18 viikonloppuisin. Sisäänpääsymaksu on € 2 aikuisilta, € 0.60 lapsilta. Bussi 29 Devinin linnalle lähtee Bratislavan keskustasta SNP -sillan alta.

Priimaksen palatsi

Primatial Palace in Bratislava Priimaksen aukio (Primaciálne námestie)
Entisessä arkkipiispan asunnossa järjestetään nykyään virallisia juhlallisuuksia ja konsertteja. Palatsin peilisalissa kirjoitettiin Napoleonin ja Frans I:n välinen Bratislavan rauhansopimus vuonna 1805. Palatsista löydettiin vuonna 1903 Bratislavan kuuluisat englantilaiset gobeliinit, kuvalliset seinävaatteet, jotka olivat piilolettuina seinien sisään Napoleonin aikana.

Slovakian kansallisteatteri

Slovak National Theatre Hviezdoslavovon aukio
Oopperatalo rakennettiin vuosina 1884-1886 wieniläisten arkkitehtien F. Fellnerin and H. Helmerin piirrosten pohjalta. Oopperan esityksistä saat lisätietoa osiosta Bratislavan tapahtumakalenteri.

Pyhän Martinin katedraali


St Martin's Cathedral in Bratislava Pyhän Martinin katedraali toimi Unkarin kuningaskunnan kruunajaiskatedraalina. Vuosina 1563-1830, yksitoista Unkarin kuningasta ja kahdeksan kuningatarta kruunattiin täällä.Mikaelin portti

Michael's Gate in Bratislava Michalska -katu
Mikaelin portti on ainoa kaupunkia suojanneista neljästä portista, joka on pystyssä vielä tänäkin päivänä. Nykyään portin rakennuksissa sijaitsee Bratislavan kaupungin ase- ja linnoitusmuseo. Portin huipulla olevasta tornista avautuvat upeat näkymät Bratislavan vanhan kaupungin ylle. Mikaelin portin aukioloajat löytyvät osiosta Bratislavan museot ja galleriat.


Lisätietoa Bratislavan ja sen lähialueiden nähtävyyksistä löydät osioista Opas Bratislavan tuntemattomampiin nähtävyyksiin ja Suositellut päiväretket Bratislavasta.

This text available at: http://www.bratislavaguide.com/matkailijan-opas-ja-kartta